Top

شبکه های وایرلس (wireless)

  • 1

  • آنتن رادیویی وایرلس

    مهمترین کاری که باید برای افزایش پوشش دهی ارتباط بی سیم انجام داد، نصب یک آنتن External ( خارجی یا جداگانه ) با بهرهٔ (Gain) خوب و ویژگی‌های هدایت سیگنال به یک یا چند جهت است. ارتباط بی سیم یک تشعشع رادیویی است که برای ارتباط استفاده می‌شود.
    از نظر میزان پخش امواج، می‌توانید بی سیم را مانند یک «سیستم بلندگو» تصور کنید؛ هرچه آنتن بزرگ‌تر ( دارای بهره بیشتری باشد ) باشد، امواج رادیویی نیز به فاصلهٔ دورتری ارسال می‌شوند.

    آنتن های جهت دار (Directional)

    آنتن های جهت دار برای سیستم‌های نقطه به نقطه (point-to-point) و در بعضی مواقع برای سیستم‌های چندنقطه ای (multi-point) به کار می‌روند. اگر سعی دارید از یک نقطه به نقطهٔ دیگر راه یابید، پیشنهاد ما آنتن جهت دار است. انواع آنتن های جهت دار عبارتند از: پنل (panel), یاگی (Yagi)، بک فایر (backfire)، و نوع دیش (dish).

    آنتن های همه جهته (Omni-Directional)

    این نوع آنتن همان آنتن پایهٔ متداولی است که برای ارسال سیگنال از یک نقطه به چند نقطه به کار می‌رود. از آنتن همه جهته می‌توانید حتی در ماشین خود نیز استفاده کنید. این آنتن می‌تواند به عنوان آنتن اصلی برای توزیع سیگنال به کامپیوتر ها و سایر تجهیزات (مانند پرینتر وایرلس،PDAها و ...) استفاده شود.
    برای راه اندازی یک سیستم نقطه به نقطه، می‌توانید از دو آنتن همه جهته استفاده کنیم. اما حقیقت این است که وقتی هدف ما ارسال سیگنال از نقطهٔ A به نقطهٔ B است، دلیلی ندارد از آنتن هایی استفاده کنیم که سیگنال ها را به همهٔ جهات توزیع می‌کنند. برای این کار استفاده از آنتن جهت دار گزینهٔ بهتریست. انواع آنتن های همه جهته عبارتند از: همه جهتهٔ عمودی (Vertical Omni)، دام سقفی (Ceiling Dome)، رومیزی های کوچک (Small Desktop)، عمودی های سیار (Mobile Vertical) و Rubber Duck.

     


    ادامه مطلب

  • ارتباطات بی سیم

    1 اجزاء ارتباطات راديوئي:

    4-1-1- راديو مودم

    4-1-2- آنتن

    4-1-3- كابل

    4-1-4- دكل

    4-1-5- چاه ارت

    4-1-1-راديو مودم ها

    راديو هاي بكار گرفته شده در شبكه هاي انتقال شامل Data ,Voice, Video داراي باند فركانسي مختلف و همچنين Interface هاي  گوناگون مي باشند كه در اين بخش شما را با فركانس ها تخصيص داده شده براي راديو مودم ها و همچنين اينترفيس هاي آنها آشنا مي كنيم.

    4-1-1-1 باند فركانسي

    محدوده هاي فركانسي كه اطلاعات بر روي امواج سوار شده يا مدوله مي شوند توسط يك كميتة جهاني(IEEE) مشخص و كنترل مي گردد .بطوريكه اين محدوده ها براي كشورهاي مختلف با توجه به استانداردهاي جهاني تعريف شده است، محدوده هاي فركانسي در اغلب كشور به شرح ذيل مي باشند:

    3kHz-30KHZ

    (Very Low Frequency)

    VLF

    30KHz-300 KHz

    (Low Frequency )

    LF

    300KHZ-3MH

    (Medium Frequency)

    MF

    3MHz-30MHz

    (High Frequency)

    HF

    30MHZ-300MHz

    (Very High Frequency)

    VHF

    300MHz-3GHz

    (Ultra High Frequency)

    UHF

    3GHz-30GHz

    (Super High Frequency)

    SHF

    30GHz-300GHz

    (Extra  High Frequency)

    EHF

     

     

     

     

     

     

     

    مديريت و تنظيم اين فركانس در كشور بعهده اداره كل تنظيم مقررات راديوئي مي باشد در كشورهاي مختلف و كشور ما ايران باند 2.4GHz و باند 5.8GHz جهت انتقال ديتا در بخش تجاري در نظر گرفته شده و اين باندها معروف به باند آزاد مي باشند.

     

    باندهاي فركانسي آزاد كه مربوط به فعاليت شبكه مي باشند2.4GHz  و محدوده شامل 4.9 GHzالي 6.1GHz مي باشد.

    استانداردهاي موجود جهت باندهاي فركانسي آزاد براي راديو هاي تحت شبكه به شرح ذيل مي باشند:

     802.11 2Mbps  2.4GHz  DSSS                                                                                        

    802.11 b 11Mbps 2.4 GHz DSSS-HR(High Rate)                                                    

    802.11G 54Mbps  2.4GHz  OFDM  

    802.11a 54Mbps  5.8GHz  OFDM  

    802.11N 300Mbps  5.8GHz  OFDM    

                                                                         

    4-1-1-2 راديو مودم باند پائين UHF

    راديو مودم هاي باند فركانسي پايين 350-512MHz  جهت انتقال ديتا با سرعت پايين جهت پروژه هاي Telemetryو يا Scada در صنعت نفت ،آب و برق و معادن بكار گرفته مي شوند اين تجهيزات داراي توان خروجي بالا بوده و با توجه به پايين آمدن فركانس داراي طول موج بالائي هستند لذا، در فواصل بالا (70 mile) از آنها استفاده مي شود اين تجهيزات داراي اينترفيس RS232,RS485 بوده و حداكثر سرعت انتقال آنها 19200Kbps  مي باشد.

     

    4-1-1-3 راديو مودم هاي باند بالاي UHF (  IP Base )

    اين نوع راديو ها داراي پروتكل TCP IP بوده و از آنها جهت ايجاد شبكه هاي WAN و گسترش شبكه هاي LAN استفاده مي گردد سرعت اين راديو ها با توجه به نوع استاندارد بكار گرفته شده متفاوت است كه به شرح ذيل به معرفي آنها مي پردازيم.


    ادامه مطلب

  • راه اندازی لینک نقطه به نقطه

    بسیاری از شرکت ها و سازمان های بزرگ که دارای چندین شعب هستند و قصد برقراری ارتباط بین شعبه اصلی با سایر شعبات خود را دارند می توانند بین شعب خود را با ارتباطات بی سیم لینک دهند.لینک های وایرلس یکی از بسترهای انتقال است که سرعت و حجم انتقال داده ها در این نوع بستر، بستگی به قدرت رادیوهایی که استفاده می شوند دارد،در ارتباطات وایرلس، انتقال اطلاعات از یک نقطه به یک نقطه دیگر به دو صورت زیر انجام می گیرد:

    • Point to Point: این شکل از ارتباط جهت انتقال دیتا،ویدئو و صدا در فاصله حداکثر 200 کیلومتر و پهنای باند حداکثر 750 مگابایت در باند آزاد و 1.4گیگابایت در باند مایکروویو کاربرد دارد.جهت راه اندازی لینک نقطه به نقطه بایستی ابتدا امکان سنجی صورت بگیرید و در صورت امکان پذیر بودن برقراری لینک با توجه به بودجه در نظر گرفته شده و میزان پهنای باند درخواستی و میزان نیاز به پایداری لینک، رادیو مناسب را انتخاب کنید در حال حاضر برند لیگویو، موتورولا و SMاز جمله برند های خوب بازار جهت ایجاد یک لینک مناسب هستند و در صورتی که قصد راه اندازی یک لینک موقت یا غیرمهم  در یک فاصله کم را دارید برند میکروتیک مناسب می باشد.
    • Point to Multipoint:این شکل از ارتباط همانند ارتباط نقطه به نقطه می باشد با این تفاوت که یک رادیو در نقش Master به چند رادیو که در نقش گیرنده کار می کنند سیگنال را می فرستد و بیشتر به معنی ارتباط از مرکز شعبه به چند شعبه نقش پیدا می کند.

    این نوشته خلاصه ای از نحوه راه اندازی لینک وایرلس بوده و در صورت داشتن سوال می توانید با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل فرمایید.

    با تشکر

     


    ادامه مطلب