Top

سرویس های فیبر نوری FTTx


  • olt چیست؟

    olt چیست؟

    یک OLT دارای دو عملکرد اصلی زیر است:

    • تبدیل سیگنال های استاندارد مورد استفاده توسط ارائه کننده سرویس FiOS به فرکانس و فریم استفاده شده توسط سیستم PON
    • هماهنگ سازی چندگانه بین دستگاه‌ تبدیل ONT، واقع در محل مشتریان

    همچنین دستگاهي است كه، از يک سو توسط فيبر اطلاعات کاربران را دريافت و ارسال مي‌کند و از سوي ديگر امکان ارتباط با شبکه گسترده‌تر را براي ارائه سرويس‌هايي مانند اينترنت فراهم مي‌کند. ارتباط با شبکه نيز ممکن است از طريق يک لينک نوري پرسرعت باشد.

    این دستگاه در مرکز مخابرات نصب شده و Uplink های FE/GE/10GE و E1/STM-1 دارد که توسط آن ها پهنای باند دیتا و همچنین Voice را دریافت میکند.
    در قسمت Downlink پورت های xPON وجود دارد که به سمت مشترک می روند. ارتباط با شبکه نيز ممکن است از طريق يک لينک نوري پرسرعت باشد.

    کابلهای خروجیِ پورتهای آن‌ها نیز به داخل ODF وصل می گردند. ODF یا Optical Distribution Frame، کابینتی است که به منظور مدیریت بهتر کابل کشی استفاده می شود.

    مهمترین وظیفه‌ی OLT؛ برنامه ریزی و زمان بندی (Scheduling) ترافیک، کنترل ترافیک و تخصیص پهنای باند است. این دستگاه معمولا از یک پاور برق ۴۸VDC استفاده می‌کند.

    OLT شامل موارد زیر می‌باشد:

    • یک واحد پردازش مرکزی CPU
    • کارت شبکه‌های نوری پسیو
    • ورودی کارت روتر (GWR)
    • ورودی کارت شبکه صوتی (VGW).

    که می‌تواند یک سیگنال داده را به کاربران در ۱۴۹۰ نانومتر (nm) انتقال دهد. این سیگنال می تواند به ۱۲۸، ONT در محدوده بالای ۲۰ کیلومتر با استفاده از اسپلیترهای فیبر نوری خدمات دهد.

    OLT


    ادامه مطلب

  • کابل فیبر نوری و انواع آن

    دراپ کابل ها و انواع آن :

    شبکه های ODN بخشهای محیطی مختلفی اعم از آتدور و ایندور را شامل می­شوند. با توجه به این تنوع محیطی و بسته به نیازهای گوناگون، کابلهای فیبر نوری متفاوتی باید در طول شبکه ODN استفاده شوند. دراپ کابل به عنوان بخش مهمی از شبکه FTTH ارتباط بین آخرین نقطه توزیع تا داخل منزل مشترک را برقرار می­کند.

    کابلهای دراپ به دو دسته­ی آتدور و ایندور تقسیم می­شوند.

    دراپ کابل های آتدور (Outdoor Drop Cables) :

    کابلهای دراپ آتدور می­توانند به سه شکل هوایی، کانالی و دفنی نصب شوند. با توجه به شرایطی که در محیطهای آتدور وجود دارد، معمولاً این کابلها تحمل فشار بالای ۱۰۰۰ نیوتن را دارند. کابلهای دراپ آتدور از لحاظ شکل و ساختار داخلی انواع مختلفی دارند. سه نوع رایج کابلهای دراپ آتدور به شرح زیر است:

    دراپ کابل Flat Type :

    کابلهای دراپ فلت یا مسطح همانگونه که از نامشان پیداست ظاهری نسبتاً مسطح دارند. و معمولاً از یک پوشش پلی اتیلنی تشکیل شده­ اند. در بالا و پایین داخلِ این پوشش دو سیم فلزی قرار دارند که استحکام لازم را به کابل میدهند. این کابلها معمولا یک یا دو کُر فیبر نوری را در بر می­گیرند، اما این تعداد ممکن است تا ۱۲ کُر نیز بالا رود. شکل زیر سطح مقطع یک کابل دراپ فلت با دو فیبر نوری را نشان می­دهد.

    دراپ کابل فلت

    دراپ کابل هشتی شکل (Figure-8 Drop Cables) :

    کابلهای دراپ Figure-8 بیشتر برای نصب هوایی استفاده می­شوند. ولی به دلیل وجود یک سیم فولادی و محکم از انعطاف پذیری کمتری نسبت به کابلهای فلت برخوردارند. شباهت شکل ظاهری سطح مقطع آنها با عدد ۸ ، این کابلها را به کابلهای دراپ هشتی شکل  (Figure-8) معروف کرده است.

    معمولاً تعداد فیبر نوری موجود در این نوع کابلها ۲ الی ۴۸ عدد می­باشد. تحمل فشار این کابلها حدود ۶۰۰۰ نیوتن است.

    8-Figure Drop Cable

     

    دراپ کابل هوایی هشتی شکل

     

     

    دراپ کابل دایره­ ای (Round Drop Cables) :

    این کابلها معمولاً از یک رشته فیبر تکی با قابلیت bend-insensitive (غیر حساس به خمش)  تشکیل می­شوند. همچنین توسط یک پوشش داخلی جهت استحکام و یک پوشش خارجی جهت محافظت در برابر فشار احاطه گردیده است. شکل زیر نمای سطح مقطع کابلهای دراپ دایره ای را نشان می­دهد:

    کابل دراپ دایره ای یا Round Type

     

    کابل دراپ دایره ای یا Round Type

     

    دراپ کابل های ایندور (Indoor Drop Cables) :

    درا کابل های ایندور جهت برقراری ارتباط بین نقطه ورودی ساختمان و داخل واحدهای ساختمان استفاده می­شوند. این کابلها را کابلهای دراپ ساختمانی (Building Drop Cables) نیز می­نامند. این کابلها به دلیل اینکه در معرض شرایط سختی همچون رطوبت، نور آفتاب، گرما و سرما قرار ندارند از استحکام کمتری نسبت به کابلهای آتدور برخوردارند. ولی دارای سهولت نصب و راه اندازی بیشتری هستند. کابلهای دراپ ایندور  به دسته های مختلف از جمله کابلهای رایزری، میکروداکت و کانکتوردار (Connectorized) تقسیم می­شوند.

    دراپ کابل رایزری (Riser Drop Cables) :

    دراپ کابل رایزری امکان توزیع کابل در کل ساختمان را فراهم می­کنند. این کابلها جهت اتصال نقطه ورودی فیبر اصلی در طبقه همکف به طبقات فوقانی استفاده می­شوند. ساختار دسته بندی فیبر نوری در این کابلها باعث می­شود خارج کردن یک رشته فیبر از درون آن با سهولت بیشتری انجام شود. تعداد کُر فیبر موجود در این کابلها از ۸ تا ۱۴۴ متغیر می­باشد. معمولاً در دسته های ۴، ۶ و یا ۱۲ تایی با استاندارد G657A2 درون یک پوشش بیرونی قرار می­گیرند.

    کابل دراپ رایزری Riser Drop Cable

     

    دراپ کابل رایزری (Riser Drop Cable)


    ادامه مطلب

  • تانوما

    تانوما (تار نوری مخابرات ایران)، سرویس FTTB/H (FIBER TO THE BUILDING/HOME) به معنی “فیبرنوری تا ساختمان/خانه ” می باشد.

    فیبر نوری و مزایای آن :

    فناوری فیبر نوری، با پهنای باند بالا و متقارن (سرعت یکسان آپلود و دانلود اطلاعات) فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است. سرویس‌هایی که بر بستر این فناوری ارائه می‌شوند؛ می‌توانند کیفیت زندگی ما را به نحو چشمگیری ارتقاء داده و سود بیشتری نصیب شرکت‌های مخابراتی در راستای گسترش خدمات پایه کنند. سرعت تبادل داده در بستر فیبر نوری می‌تواند نامحدود باشد و همین باعث شده بهترین گزینه برای رفع نیازهای ارتباطی دهه‌های آینده (Future proof) باشد. فیبرنوری برخلاف مس در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و توانایی انتقال داده در فاصله ۶۰ کیلومتر و حتی بیش‌تر را بدون افت کیفیت دارد. از طرفی، می‌توان هزاران کابل نوری را بدون نگرانی از بروز اختلال امواج، در کنار هم نصب کرد.

    سرویس‌های قابل ‌ارائه به‌صورت هم‌ زمان بر بستر فیبر نوری

    • اینترنت فوق پرسرعت بدون اتلاف وقت برای دانلود فیلم و نرم‌افزار و استفاده از شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌های OTT بدون وقفه

    • تلفن تصویری و ویدئو کنفرانس

    • سیاحت و زیارت از راه دور

    • آموزش و پزشکی از راه دور

    • بازی و خرید آنلاین

    • راه‌اندازی مطمئن کسب‌وکار خانگی

    • بانکداری و دولت الکترونیک

    • مشاهده و کنترل دوربین‌های مداربسته از راه دور

    • مشاهده برنامه‌های زنده یا آرشیو تلویزیونی(IPTV) باکیفیت HD و ۴K

    • تماشای آنلاین فیلم و سریال‌های تلویزیونی(VOD) باکیفیت HD و ۴K

    • کتاب و مطالب فرهنگی و هنری به‌صورت صوتی (AOD) و سایر سرویس‌های نسل آینده

    • اینترنت اشیا و کنترل

    تجهیزات برقی خانه یا محل کار از راه دور شامل
    تنظیم سیستم روشنایی
    تهویه مطبوع
    حس‌گرهای کنترلی ضد سرقت و حفاظت
    پرده و کرکره‌های هوشمند
    کنترل سیستم‌های اطفای حریق
    انجام تنظیمات تجهیزات آشپزخانه و ….


    ادامه مطلب

  • تفاوت و مقایسه EPON و GPON

     

    ایپان (EPON) و جیپان (GPON) نسخه های محبوب شبکه های نوری پسیو یا همان PON ها می باشند. این شبکه های
    خط-کوتاه کابل فیبر نوری برای دسترسی اینترنت، صدا بر روی آیپی (ویپ VOIPP) و تلویزیون های دیجیتال در محیط هایشهری کاربرد دارند.

    دیگر کاربرد ها شامل اتصالات بکهول ایستگاه های سلولی، هات اسپات های وای فای و حتی سیستم های توزیع آنتن (DAS) می شوند. 
    تفاوت های اصلی بین آنها در پروتکل های بکار رفته در مخابرات دریافتی و ارسالی می باشد. 

    شبکه های نوری پسیو (PON)

    پان یک شبکه فیبر است که فقط از فیبر و قطعات پسیو مانند اسپلیتر ها و وصل کننده ها (کامباینر ها) استفاده می کند بجای
    قطعات اکتیو مانند آمپلیفایر ها، ریپیتر ها یا مدار های شکل دهنده.
    این شبکه ها بطور چشمگیری هزینه کمتری از بکارگیری قطعات اکتیو خواهند داشت. بزرگترین عیب آنها بازه پوشش کوچک محدود به توان سیگنال می باشد. با اینکه یک شبکه نوری اکتیو (AON) می تواند تا بازه 100 کیلومتری را پوشش دهد، یک پان (PON) محدود به فیبر کشی حداکثر 20 کیلومتر خواهد بود. به پانها همچنین شبکه های “فیبر به خانه” (FTTH) گفته می شود.

    عبارت FFTx نشان میدهد که فیبر تا کجا کشیده شده است. در FTTH، ایکس ما همان خانه خواهد بود. همچنین جاهایی دیده می شود که به آن می گویند FTTP. که P همان Premises یا دارایی ها و سایت ها می باشد. نوع دیگر آن FTTB یا Fiber-to-building است.
    این سه نوع برای سیستم ها تعیین می کنند که فیبر از کجا تا کجا پیاده سازی شده است از فراهم کننده سرویس تامشتری. در شکل های دیگر، فیبر تامحل مشتری کشیده نمی شود. بجای آن، به یک گره میانی در همسایگی کشیده می شود. به این نوع FTTN می گویند، یعنی فیبر به Node. نوع دیگر،FTTC می باشد یا فیبر به زنجیر (Curb). در این نوع نیز فیبر به خانه کشیده نمی شود. شبکه های FTTC و FTTN ممکن است زوج سیم مسی خط تلفن (UTP) محافظت نشده را استفاده کند تا سرویس ها را با هزینه کمتری بسط دهد. بعنوان مثال، یک خط ADSL پر سرعت داده های فیبر را بدین طریق به دستگاه های مشتری می رساند.

    آرایش معمولی PON ها بصورت شبکه نقطه به چند نقطه (P2MP) است بطوریکه ترمینال خط نوری (OLT) در نهاد سرویس دهنده، می آید و تلویزیون یا خدمات اینترنت را توزیع می کند به 16 تا 128 مشتری به ازای هر خط فیبر (شکل را مشاهده کنید). اسپلیتر های نوری دستگاه های پسیو نوری هستند که یک سیگنال نوری تکی را به چندین سیگنال مساوی ولی با توان کمتر تقسیم می کنند و سیگنال ها را به کاربران توزیع می کنند. یک واحد شبکه نوری (ONU) پان را در خانه ی مشتری به پایان می رساند. این ONU معمولاً با یک ترمینال شبکه نوری (ONT) در ارتباط است که می تواند یک باکس مجزا باشد که پان (PON) را به دستگاه تلویزیون، تلفن ها، کامپیوتر ها یا روتر وایرلس شما وصل می کند. ONT و ONU می توانند یک دستگاه باشند.
    در روش ابتدایی راه اندازی توزیع دریافتی (داون استریم) بر روی یک طول موج نور از OLT به ONU و ONT، همه ی مشتریان داده های مشترکی را دریافت می کنند. ONU داده هایی که مختص هر کاربر هستند را شناسایی می کند. برای ارسال (آپ استریم) از ONU به OLT، یک تکنیک بخش زمانی (TDM) بکار می رود بطوریکه هر کاربر یک برش زمانی مجزا بر روی طول موج نوری اختصاص خواهد یافت. با این آرایش، اسپلیتر ها بعنوان ترکیب کنندگان نیرو عمل می کنند. انتقالات آپ استریم (ارسالی) که به آنها عملیات حالت پیوسته می گویند، بطور تصادفی روی می دهند، زمانی که کاربر نیاز به ارسال اطلاعات پیدا می کند. سیستم یک برش زمانی اگر لازم بود اختصاص می دهد. از آنجایی که روش TDM چند کاربر را بر روی یک انتقال درگیر می کند، سرعت داده های آپ استریم همیشه آهسته تر از سرعت داون استریم هستند.

     

     


    ادامه مطلب

  • راهکار هتلی با تکنولوژی GPON

    به انقلاب GPON بپیوندید- هتل بعدی باشید! 


    با توجه به اینکه نیاز و خواسته ی مشتریان با پیشرفت تکنولوژی افزایش می یابد، اینکه چه تکنولوژی و سرویسی در هتلها در دسترس است، انتخاب هتل محل اقامت میهمانان را تحت تاثیر قرار می دهد.
    آنچه که واضح است، برای اکثر مردم موقعیت و هزینه ی هتل ها بسیار پر اهمیت است اما برای انتخاب هتل این سوال که هتل شما چه سرویس هایی را ارائه می دهد نیز مهم خواهد بود.
    سوال هایی از این دست که آیا اقامت من شامل صبحانه می شود؟ آیا باشگاه ورزشی و یا استخر دارد؟ آیا می توانم از WiFii استفاده کنم؟ و سوالاتی اینچنینی که همه ی ما با آنها آشنا هستیم، می توانند بر روی تصمیم مشتری برای انتخاب هتل اثر بگذارند. اما تفاوت بارز میان هتلها این روزها فناوری است! این فناوری و ابزار های داخل اتاق ها هستند که در فرایند تصمیم گیری مشتریان نفوذ بیشتری دارند.
    سرویس هایی همچون IPTV و تلفن IPP به اتاق ها اضافه شده اند و شما می توانید از طریق یک صفحه کلید لمسی موزیک، روشنائی، دما و... را کنترل کنید. تکنولوژی، متناسب با خواسته ی مشتریان به سرعت در حال رشد است. در حالیکه دسترسی به تکنولوژی برای مشتریان بسیار مهم است، نحوه ی پیاده سازی این سرویسها در هتل نیز اهمیت پیدا می کند. حالا همه به این نتیجه رسیده اند که متاسفانه شبکه مسی سنتی هیشه جواب نمی دهد.
    انقلاب تکنولوژی چیست؟پاسخ، فناوری GPONN ، زیر ساخت مبتنی بر فیبر نوری است که می تواند صدا، ویدئو و دیتا را بر روی یک کابل فیبر نوری انتقال دهد.شبکه فیبر نوری محدودیت فاصله در زیر ساخت مس را نداشته و به راحتی بدون استفاده از تجهیزات متعدد و جاگیر قابل گسترش است.
    GPON (Gigabit Passive Optical Networkk) از آخرین فناوریهایی است که برای میهمانان هتل، این امکان را فراهم می کند تا سرویس های مختلف نظیر ویدئو با کیفیت بالا، اینترنت پر سرعت، تلفن VOIP و... را دریافت کنند.
    به دلیل مزیت های شبکه GPON هتلها به سمت نصب شبکه تمام فیبر در هر اتاق به جای شبکه های پر هزینه، غیر قابل اعتماد و با پهنای باند محدود، هستند.
    ارتقاء پهنای باند، سرعت و قابلیت اطمینان در راهکار GPON، نیاز گسترده ی میهمانان به پهنای باند برای تبلت، لپ تاپ، گوشی های هوشمند، IPTVV، صدا و... را بر طرف می نماید.
    نصب و راه اندازی فیبر نوری، شبکه داده-صوت-تصویر را برای هر اتاق میهمان فراهم می کند.برای راه اندازی شبکه ی GPON در هر طبقه تنها لازم است از یک Splitter که دستگاه کوچکی است و به راحتی می تواند در رایزر یا محل تعبیه شده در سقف قرار گیرد،استفاده شود. با نصب یک ONT در هر اتاق، می توان سرویس های مختلف از جمله IPTV،VOIP، سرویسهای هوشمند سازی و... را تنها از طریق یک یونیت واحد دریافت کرد.
    نکته ی کلیدی آن است که به دلیل پسیو بودن کل شبکه و عدم استفاده از تجهیزات اکتیو نیازی به پاور و خنک کننده نبوده و بطرز چشم گیری مصرف انرژی را کاهش داده( شما را به اهداف سبز تان نزدیک کرده) و به دنبال آن هزینه ها را نیز کم می نماید. با مقایسه ی اجمالی شبکه های سنتی و GPON، در می یابیم شبکه ی GPON دارای صرفه اقصادی بیشتری نسبت به شبکه های گران قیمت سنتی است.

    GPON و سیستم تلفن هتل شما
    به عنوان صاحب یا مدیر هتل، مسائل مختلفی وجود دارد که شما روزانه با آنها دست به گریبان هستید. شما باید کارکنان را سازماندهی کرده و اطمینان حاصل کنید که آنها وظایف خود را بخوبی انجام داده و محترمانه و صادقانه با میهمانان برخورد کنند. کارهای زیاد دیگری هستند که در لیست کارهای روزانه ی شما قرار دارند. همه ی این ها برای اینکه شما در صنعت هتلداری موفق باشید لازم است، اما موارد دیگری همچون ارتباطات نیز بسیار پر اهمیت هستند.
    در واقع برقراری ارتباط مناسب، شریان حیاتی یک هتل است. نه تنها باید کارکنان برای حفظ جریان خوب کاری، قادر به تماس با یکدیگر باشند، بلکه میهمانان نیز باید بتوانند با میز پذیرش، امکانات مختلف هتل و بیرون از هتل ارتباط برقرار کنند. اگر هتلی نتواند ارتباط مناسبی را برای میهمانانش فراهم کند، یک گام عقب است
    استفاده از GPON نشان دهنده ی انتخاب یک مسیر برای دگرگونی در نحوه ی ارائه ی شبکه دسترسی به میهمانان است. صاحبان و مدیران هتل به GPONN به چشم شیوه ی بهتر در ایجاد یک شبکه خصوصی برای هر اتاق می نگرند. با استفاده از این روش می توانVOIP را با توجه به نوع میهمان یا نوع سرویس به هر اتاق با سرعت و پهنای باند مختلف بصورت رایگان یا VIP ارائه داد.
    راه اندازی شبکه ی مناسب برای شما به عنوان صاحب هتل می تواند نگران کننده باشد به خصوص اگر شما احتیاج به یک ارائه دهنده شبکه به عنوان مجری اصول پایه تا سرویسهای ارزش افزوده که بعداً ممکن است به آن نیاز پیدا کنید، داشته باشید. پس باید شبکه ی را انتخاب کنید که کارآمد و قابل اعتماد بوده و انعطاف پذیر باشد.
    GPONدقیقاً پاسخگوی نیاز شماست! GPONN قادر به ارائه ی پهنای باند اختصاصی و متوازن در نرخ بیت ثابت بوده و شما به عنوان مالک هتل می خواهید میهمانان از عملکرد شبکه راضی بوده و اقامت خوبی را در هتل تجربه کنند، پس در انتخاب خود تعلل نکنید. سیستم تلفن سنتی خود را برای دریافت سرویسهای بهتر به VOIP ارتقاء دهید.

    پیاده سازی سیستم IPTV هتلی
    سیستم IPTV یک سیستم یکپارچه است که قادر به پخش شبکه های تلویزیونی و رادیویی بوده و بر روی بستر GPONN به راحتی قابل پیاده سازی است. اگر این سیستم را در هتل خود راه اندازی کنید میهمانان می توانند شبکه های دلخواه خود را تماشا کرده و یا از میان موزیک ها و فیلم های متنوع، محتوای درخواستی خود را برای پخش انتخاب کنند. میهمان شما می تواند تنها از طریق همین سیستم از اخبار محلی آگاه شود، وضعیت آب و هوا و اوقات شرعی محل اقامت خود را چک کند و از امکانات هتل استفاده نماید مثلاً منوی رستوران را مشاهده کرده و غذای مورد علاقه ی خود را سفارش دهد، سالن ورزشی یا استخر را رزرو کند و برای گردش در شهر تاکسی سفارش دهد. علاوه بر این قابلیت افزودن سرویس هایی نظیر اتصال به سیستم های اعتبار سنجی و سیستم های هتلداری مانند Billing در این سیستم پیش بینی شده است و هنگام تسویه میهمان، صورت حسابش صادر می شود.

    سیستم هوشمند سازی
    اتاق های مجهز به سیستم های هوشمند، قابلیت تاثیر گذاری بیشتری بر روی میهمانان دارند. فرض کنید شما با یک Key Cardd وارد اتاق خود می شوید، به محض ورود چراغ ها روشن می شوند و پیغام خوش آمد گویی بر روی مانیتور داخل اتاق پخش می شود.شما می توانید تنها با یک ریموت کنترل پرده ها را کنار زده و میزان نور و روشنایی را مطابق میل خود تنظیم کنید و یا چراغ های بیشتری را روشن کنید، دمای اتاق را کنترل کنید و از هواساز و تهویه مطبوع بهره ببرید. تنها با استفاده از یک ریموت کنترل می توانید همه چیز را کنترل کنید. مواقعی که خسته هستید و دلتان نمی خواهد کسی مزاحمتان شود پیغام مزاحم نشوید را انتخاب کنید تا خدمه از آن آگاه شوند. با استفاده از این سیستم شما می توانید ساعت را تنظیم کنید تا صبح براحتی برخیزید، علاوه بر این با Room Service ارتباط برقرار کنید و صبحانه سفارش دهید.

    سرویس های قابل ارائه در هتل بر روی بستر GPON

    - اینترنت پر سرعت
    - دسترسی Wi-Fi
    - VoIP تلفن
    - تلفن آنالوگ
    - IPTV با کیفیت بسیار بالا
    - تلویزیون ماهواره ای
    - ویدئو درخواستی
    - سیستم تشخیص آتش سوزی
    - سیستم های دسترسی درب
    - سیستم خودکار حسابداری
    - مانیتورینگ دوربین مدار بسته
    - رایانما



    با پیاده سازی این راهکار آسایش و راحتی برای میهمانان فراهم شده و موجب می شود علاقه ی بیشتری به اقامت در هتل شما داشته باشند
    شرکت فاطررسانور مفتخر به ارائه ی راهکار جدید، مقرون به صرفه، با ارزش و با کیفیت GPON ،به هتلها می باشد.


    ادامه مطلب

  • راهکار اداری - تجاری

     

    آینده نگرانه، با انرژی کارآمد، مقرون به صرفه
    FTTO یک ساختار کابل کشی استاندارد برای محیط های اداری است. تا چند سال گذشته، نصب کابل فیبر نوری در ساختمان ها بسیار پیچیده و پرهزینه بود اما در سال های اخیر، این ذهنیت به کلی از بین رفته و با بالا رفتن هزینه ی تولید کابل مسی استفاده از کابل فیبر نوری به شدت افزایش یافته است. خواباندن کابل Cat7 به دلیل افزایش حجم شیلد، بسیار زمان بر است. همین طور متد نصب فیبر نوری پربازده تر و کم هزینه تر شده است، بنابراین کفه ترازو به سمت فیبر نوری سنگین تر شده و استفاده از آن مزایای بیشتری دارد. امروزه هزینه خرید ،نصب و کابل کشی کابل فیبر نوری از کابل مسی بسیار ارزان تر بوده، همچنین پایداری کابل نوری از کابل مسی بیشتر است چرا که استانداردهای کابل مسی به علت پیشرفت تکنولوژی به طور متوسط هر ده سال یک بار عوض می شوند اما در مقابل استانداردهای فیبرنوری ماندگارتر می باشد.
    در اینجا به بررسی هزینه های دراز مدت راه اندازی و اجرای کابل کشی ساختمان های اداری پرداخته شده است. دو مفهوم کابل کشی ساخت یافته مبتنی بر مس با یونیت توزیع طبقات و راهکار FTTO تحت بررسی قرار می گیرند.
    محاسبات نشان می دهد گرچه هزینه های سرمایه گذاری اولیه برای تکنولوژی اکتیو(سوئیچ های طبقات) مس به مراتب ارزان تر از FTTOO است اما گرانی کابل مس و هزینه های ایجاد اتاق سرور آن باعث میشود در کل هزینه های اولیه ی سرمایه گذاری راهکار FTTO بهینه تر باشد. هزینه های کلی شامل هزینه ی اولیه نصب، راه اندازی، برنامه ریزی و جایگزینی دستگاه در معماری مس در تمام حالات بالاتر از کابل کشی FTTO است.
    رسانه ی فیبر نوری آینده نگرانه بوده و بعید به نظر می رسد که این کابل کشی در آینده منسوخ شود چرا که نسبت به تمام مدیا های موجود حداکثر پهنای باند قابل دسترسی را در اختیار کاربران قرار می دهد. بنابراین ممکن است فناوری مس در آینده ی نزدیک جایی در ساختار کابل کشی نداشته باشد و همین امر باعث شده سرمایه گذاری بر روی آن در دراز مدت صرفه ی اقتصادی نداشته باشد ضمن اینکه فاصله و سرعت محدود این کابلها نیز جای تامل دارد! در هر صورت عملکرد فیزیکی مس نسبت به شبکه ی فیبر نوری بسیار پائین تر است.

    با FTTO در هزینه های دفتر کار خود صرفه جویی کنید.

    • کاهش هزینه ی سرمایه گذاری
    FTTO تا 300% هزینه های سرمایه گذاری را کاهش می دهد. وقتی که شما تجهیزات اکتیو و پسیو کمتری استفاده می کنید این به معنای کاهش هزینه های سرمایه گذاری شماست. علاوه بر این ساختار FTTO بسیار آینده نگرانه است. هنگامی که شما به تاثیرات طولانی مدت و زمان استهلاک آن فکر می کنید هزینه های راه اندازی FTTO بسیار کم تر از روش های دیگر است.

     • کاهش هزینه ی عملیاتی
    به لطف ساختار FTTOO که به محلی برای توزیع در طبقات نیاز ندارد، سرویس دهی شبکه آسان تر شده و هزینه های عملیاتی نیز کاهش می یابد، یعنی لازم نیست هیچ هزینه ی اضافه ی برای رسیدگی و نگهداری از سیستم تهویه هوا، اعلام حریق، برق UPS و غیره در محل توزیع، پرداخت کنید در حالیکه در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کرده اید. مزیت دیگر آن عدم نیاز به متخصص IT در محل است.

     • انعطاف پذیری و آرایش منظم
    FTTO تا 60% زمان نصب و راه اندازی را کاهش می دهد. همانطور که گفتیم در شبکه های FTTOO میزان تجهیزات پسیو و اکتیو بطور قابل توجهی کاهش می یابد. با توجه به ماهیت" ارتقاء ظرفیت با توجه به نیاز" ساختار FTTO، این ساختار بسیار انعطاف پذیر است. کاربران جدید، سرویسها و اپلیکیشن های جدید را می توان به راحتی به شبکه اضافه کرد و کلیه ی تغیرات فیزیکی، جابجایی ها، تنظیمات شبکه، ارتقاء سیستم و یکپارچه سازی با شبکه ی موجود، بدون توقف کار امکان پذیر است.



    ادامه مطلب

  • راهکار آفیس های بزرگ

    ما می دانیم که اتصال سریع و قابل اعتماد برای هر کسب و کاری ضروری است، اپلیکیشن های متعدد باید در 24 ساعت روز و 7 روز هفته کار کنند.
    برای پاسخگویی به نیازهای محیط تجاری پویا و دائماً در حال تحول شما، ما پیشنهاد می کنیم فیبر نوری را وارد کسب و کار خود کنید. فیبر نوری بهترین راه اتصال کسب و کار شما به جهان بوده و اتصالی است که از اهداف کسب و کار شما پشتیبانی می کند. ساختار FTTB بهترین روشی است که در آن فیبر نوری تا محل کار شما کشیده شده و راهکاری بسیار مقرون به صرفه و آینده نگرانه برایتان تعریف می کند. فیبر نوری یک مسیر مقیاس پذیر، قابل اعتماد و انعطاف پذیر برای تمام نیاز های کسب و کارتان فراهم کرده و اتصالی یکپارچه را ایجاد می کند.

    چه عواملی در انتخاب راهکار مناسب به شما می کند؟

    • سرویس هایی که می خواهید به کاربران خود ارائه دهید.
    • پهنای باند مورد نیاز برای هر کاربر
    • تعداد کاربران هر ساختمان


    چرا از راهکار FTTB برای سرویس دهی در محل کار خود استفاده کنیم؟
    مقرون به صرفه
    این شرکت یک راهکار مقرون به صرفه ی فیبر نوری با پوشش گسترده بر روی شبکه ایجاد می کند یعنی تنها بر روی یک کابل فیبر نوری داده، صدا و ویدئو را انتقال می دهد که این امر بطرز قابل توجهی موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود.

    قابلیت سفارشی سازی و مقیاس پذیری
    این که شرکت شما در اندازه ی متوسط است و به یک شبکه ی All-in-one صدا و کاربردهای پهن باند نیاز دارید و یا یک شرکت بزرگ با چند شعبه هستید و به یک راهکار خاص نیاز دارید، راهکار فیبر نوری ما (FTTB) نیازهای شما را سفارشی سازی و یکپارچه می نماید.

    قابلیت اطمینان
    فیبر نوری، یک استاندارد جهانی اتصال قابل اعتماد است. با در نظر گرفتن مسیر پشتیبان، آپ تایم (زمان بهره برداری) صد در صدی برای این اتصال تضمین می شود. این بدان معناست که در موارد نادری که با قطعی فیبر مواجه شدید با استفاده از مسیر دیگر شما همچنان متصل باقی خواهید ماند.

    چند منظوره و تطبیق پذیر
    مقیاس پذیری ذاتی فیبر و قابلیت اطمینان آن به این معنی است که می توان صدا، ویدئو و داده ی مورد نیاز کسب و کار را بر روی یک شبکه واحد، منتقل کرد ضمن اینکه کیفیت سرویس هر برنامه حفظ شده و در هزینه ها نیز بدون چشم پوشی از کیفیت و کارایی سرویس، صرفه جویی می شود.



    ادامه مطلب

  • راهکار مجتمع های مسکونی



    اخیرا، گسترش روز افزون اینترنت محرک اصلی در توسعه فن آوری های دسترسی جدید می باشد، که خواستار ظرفیت بیشتر برای پهنای باند مناسب است. در میان این فن آوری ها، فیبر به خانه (FTTH) مناسب ترین انتخاب به نظر می رسد. یک گزینه مطلوب برای تکنولوژی FTTH، GPON است که یکی از مقرون به صرفه ترین راه ها برای کاربردها با پهنای باند فشرده می باشد و یک موقعیت استراتژیک بلند مدت در بازار پهنای باند بالا ایجاد می کند.
    FTTH-solution

    موارد استفاده FTTH

    هدف FTTH تنها بردن فیبر نوری به منزل شهروندان یا محل کار آن ها نیست بلکه یک کابل فیبر نوری به منزل هر شهروند کشیده می شود و هر خانوار به شبکه ملی دسترسی فیبر نوری متصل شود تا سرویس های مورد تقاضایش را با بهترین کیفیت دریافت کند. یک شهروند به رسانه ارتباطی باندپهن متصل می گردد تا این خدمات را دریافت کند:
    اینترنت پرسرعت، تلفن تصویری بدون نیاز به اینترنت، تلفن روی پروتکل IP یا VOIPP، تلوزیون دیجیتالی با قدرت انتخاب تصویر دو بعدی یا سه بعدی، شبکه های خصوصی، کانال های رادیویی فراوان و با کیفیت بدون پارازیت، ویدیوهای دلخواه در هر ساعت از شبانه روز، موزیک های مورد علاقه، ارتباط دیجیتالی با دیگر شهروندان، به اشتراک گذاشتن فیلم و موزیک های مورد علاقه با دوستان خود، امکان تماشای فیلم سینمایی در حال اکران در منزل، دسترسی به شبکه اجتماعی ملی و پیدا کردن دوست و آشنا در محیط مجازی، داشتن امکان دریافت بازی های تعاملی تحت شبکه و بازی کردن با دوستان خود درشبکه، دسترسی به نسل های NGN، خرید و فروش الکترونیکی هر آنچه که نیاز دارد، دسترسی به خدمات بانکداری الکترونیک، داشتن کارت اعتباری مجازی ملی جهت پرداخت هزینه دریافت خدمات شبکه، دسترسی به پرونده سلامت خود و خانواده، دسترسی به پزشک معالج و بیمارستان ها از راه دور، کنترل تجهیزات داخل منزل از هر کجای کشور، نظارت بر منزل و فرزندان از راه دور، آموزش الکترونیکی، ارائه سرویس های خلاقانه در شبکه و ایجاد کسب و کار، توانایی ایجاد شغل و کارآفرینی، امکان توسعه کسب و کار، استفاده از سرگرمی های دیجیتال، مشارکت در نظرسنجی های ملی و شرکت در انتخابات، دسترسی به منابع و کتابخانه های دیجیتال، ویدئو کنفرانس، امکان دریافت اطلاعات لحظه ای مورد نیاز یک سفر، امکان استفاده از مشاور در هر ساعت از شبانه روز، دور کاری یا انجام کار در منزل بدون نیاز به حضور در اداره یا سازمان، رهایی از ترافیک و هزاران مورد دیگر.

     


    ادامه مطلب

  • تفاوت شبکه های پسیو نوری EPON و GPON

     

    ایپان (EPON) و جیپان (GPON) نسخه های محبوب شبکه های نوری پسیو یا همان PON ها می باشند. این شبکه های خط-کوتاه کابلفیبر نوری برای دسترسی اینترنت، صدا بر روی آیپی (ویپ VOIP) و تلویزیون های دیجیتال در محیط های شهری کاربرد دارند.
    دیگر کاربرد ها شامل اتصالات بکهول ایستگاه های سلولی، هات اسپات های وای فای و حتی سیستم های توزیع آنتن (DAS) می شوند.
    تفاوت های اصلی بین آنها در پروتکل های بکار رفته در مخابرات دریافتی و ارسالی می باشد.
    موضوعات این مقاله:

    • شبکه های نوری پسیو (PON) ها
    • گیگابیت پان ها Gigabit PON’s
    • اترنت پان ها Ethernet PON’s
    • چکیده

     

    شبکه های نوری پسیو (PON)

    پان یک شبکه فیبر است که فقط از فیبر و قطعات پسیو مانند اسپلیتر ها و وصل کننده ها (کامباینر ها) استفاده می کند بجای قطعات اکتیو مانند آمپلیفایر ها، ریپیتر ها یا مدار های شکل دهنده.
    این شبکه ها بطور چشمگیری هزینه کمتری از بکارگیری قطعات اکتیو خواهند داشت. بزرگترین عیب آنها بازه پوشش کوچک محدود به توان سیگنال می باشد. با اینکه یک شبکه نوری اکتیو (AON) می تواند تا بازه 100 کیلومتری را پوشش دهد، یک پان (PON) محدود به فیبر کشی حداکثر 20 کیلومتر خواهد بود. به پانها همچنین شبکه های “فیبر به خانه” (FTTH) گفته می شود.
    عبارت FFTx نشان میدهد که فیبر تا کجا کشیده شده است. در FTTH، ایکس ما همان خانه خواهد بود. همچنین جاهایی دیده می شود که به آن می گویند FTTP. که P همان Premises یا دارایی ها و سایت ها می باشد. نوع دیگر آن FTTB یا Fiber-to-building است. این سه نوع برای سیستم ها تعیین می کنند که فیبر از کجا تا کجا پیاده سازی شده است از فراهم کننده سرویس تا مشتری. در شکل های دیگر، فیبر تا محل مشتری کشیده نمی شود. بجای آن، به یک گره میانی در همسایگی کشیده می شود. به این نوع FTTN می گویند، یعنی فیبر به Node. نوع دیگر، FTTC می باشد یا فیبر به زنجیر (Curb). در این نوع نیز فیبر به خانه کشیده نمی شود. شبکه های FTTC و FTTN ممکن است زوج سیم مسی خط تلفن (UTP) محافظت نشده را استفاده کند تا سرویس ها را با هزینه کمتری بسط دهد. بعنوان مثال، یک خط ADSL پر سرعت داده های فیبر را بدین طریق به دستگاه های مشتری می رساند.

    آرایش معمولی PON ها بصورت شبکه نقطه به چند نقطه (P2MP) است بطوریکه ترمینال خط نوری (OLT) در نهاد سرویس دهنده، می آید و تلویزیون یا خدمات اینترنت را توزیع می کند به 16 تا 128 مشتری به ازای هر خط فیبر (شکل را مشاهده کنید). اسپلیتر های نوری دستگاه های پسیو نوری هستند که یک سیگنال نوری تکی را به چندین سیگنال مساوی ولی با توان کمتر تقسیم می کنند و سیگنال ها را به کاربران توزیع می کنند. یک واحد شبکه نوری (ONU) پان را در خانه ی مشتری به پایان می رساند. این ONU معمولاً با یک ترمینال شبکه نوری (ONT) در ارتباط است که می تواند یک باکس مجزا باشد که پان (PON) را به دستگاه تلویزیون، تلفن ها، کامپیوتر ها یا روتر وایرلس شما وصل می کند. ONT و ONU می توانند یک دستگاه باشند.
    در روش ابتدایی راه اندازی توزیع دریافتی (داون استریم) بر روی یک طول موج نور از OLT به ONU و ONT، همه ی مشتریان داده های مشترکی را دریافت می کنند. ONU داده هایی که مختص هر کاربر هستند را شناسایی می کند. برای ارسال (آپ استریم) از ONU به OLT، یک تکنیک بخش زمانی (TDM) بکار می رود بطوریکه هر کاربر یک برش زمانی مجزا بر روی طول موج نوری اختصاص خواهد یافت. با این آرایش، اسپلیتر ها بعنوان ترکیب کنندگان نیرو عمل می کنند. انتقالات آپ استریم (ارسالی) که به آنها عملیات حالت پیوسته می گویند، بطور تصادفی روی می دهند، زمانی که کاربر نیاز به ارسال اطلاعات پیدا می کند. سیستم یک برش زمانی اگر لازم بود اختصاص می دهد. از آنجایی که روش TDM چند کاربر را بر روی یک انتقال درگیر می کند، سرعت داده های آپ استریم همیشه آهسته تر از سرعت داون استریم هستند.

     

     

     


    ادامه مطلب